Staatsbosbeheer stapt over op e-facturatie

Staatsbosbeheer start met e-facturatie via tradeinterop, om inkomende facturen efficiënter en duurzamer te verwerken. Met laagdrempelige aansluitmogelijkheden wordt de overstap naar e-facturatie voor leveranciers eenvoudig gemaakt.

logo Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer stapt over op e-facturatie, omdat XML facturen automatisch verwerkt kunnen worden en er geen handmatige handelingen meer aan te pas komen. “Dit scheelt ons veel tijd,” aldus Bas Avis, Projectleider e-facturatie bij Staatsbosbeheer. “Daarnaast ligt de kwaliteit van inkomende facturen veel hoger dan die van de scan- en herken software die we gebruikten. Via Tradeinterop krijgen we e-facturen binnen met meer factuurdetails. De validatie van factuurgegevens, zoals ordernummer en kostenplaats zorgt ervoor dat een factuur sneller door ons proces gaat.”

Leveranciers aansluiten op e-facturatie

Na een uitgebreide test is Staatsbosbeheer nu klaar voor het aansluiten van al haar leveranciers op e-facturatie. “Leveranciers worden actief benaderd met het verzoek om e-facturen te sturen”, vertelt Bas. “Wij hebben een groot aantal leveranciers en het merendeel daarvan levert maandelijks slechts enkele facturen aan. De tooling van tradeinterop gaat ons helpen om dit proces te automatiseren en het voor leveranciers zo gemakkelijk mogelijk te maken om over te stappen.” Leveranciers kunnen hun e-facturen op verschillende manieren en in verschillende formaten aanleveren. Dit houdt de impact op de processen van leveranciers zo laag mogelijk.

Inzicht in factuurstromen

Staatsbosbeheer krijgt inzicht in de factuurstromen met behulp van dashboards. “Met onze dashboards heeft Staatsbosbeheer realtime inzicht in haar inkomende factuurstromen”, vertelt Jaap Jan Nienhuis, e-procurement expert bij tradeinterop. “Met deze informatie kan Staatsbosbeheer snel schakelen en het onboardingproces waar nodig verder optimaliseren.”

Over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; zij beschermen 273.000 ha natuur, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

Bent u leverancier van Staatsbosbeheer? Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden om e-facturen aan te leveren.

Wilt u meer weten over het ontvangen van e-facturen voor uw organisatie? Lees dan verder op deze pagina of download gratis het whitepaper ‘Succesvol e-factureren‘.

Gerelateerde berichten