E-facturatie echt succesvol maken? Dat kan met

Leveranciersonboarding

Wat is leveranciersonboarding?

Om te profiteren van alle voordelen die het ontvangen van e-facturen biedt, heeft u uw leveranciers nodig. Zij zijn tenslotte degenen die de e-facturen moeten gaan aanleveren. Om ervoor te zorgen dat uw organisatie zoveel mogelijk e-facturen ontvangt, vraagt u hen om de overstap te maken naar e-facturatie. Dit proces van voorlichten, informeren en ondersteunen van uw leveranciers bij de overstap op e-facturatie heet leveranciersonboarding.

Organisaties die e-facturen willen ontvangen beginnen vaak met de technische implementatie. Heel logisch, maar toch is het goed om al vóór de implementatie na te denken over het onboarden van uw leveranciers. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw leveranciers al e-facturen kunnen aanleveren via een bepaald kanaal of dat juist veel van hen geen boekhoudsoftware gebruiken. Dit zijn allemaal zaken die u mee kunt nemen bij de implementatie van e-facturatie. Hiermee kunt u het aanleveren van e-facturen zo makkelijk mogelijk maken voor uw leveranciers en dat levert uiteindelijk meer e-facturen op.

leveranciersonboarding

Inzicht met de onboarding quickscan

Leveranciersonboarding tradeinteorp quickscan

Voordat u begint met onboarden is het goed om te weten waar uw organisatie nu staat. Met de gratis onboarding quickscan krijgt u binnen 10 minuten inzicht in uw organisatie en vergelijkt u uw situatie met industrie benchmarks.

Zelf uw leveranciers onboarden of uitbesteden

Het onboarden van leveranciers wordt vaak onderschat. Er wordt gedacht dat een e-mailtje aan de leverancier voldoende is om hen e-facturen te laten versturen. In de praktijk blijkt dat dit niet zo eenvoudig is. Het onboarden van leveranciers is niet van de één op de andere dag geregeld. Het kost veel tijd.

Wilt u serieuze stappen maken met het optimaliseren van uw inkomende factuurstroom, tijd besparen, fraude en dubbele betalingen voorkomen, het aantal handmatige fouten naar beneden brengen en altijd actueel inzicht in de stand van zaken? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met leveranciersonboarding.

Hulp bij het onboarden

Succesvol onboarden vraagt om kennis, ervaring, een goede strategie en de juiste tools. Tradeinterop kan u hiermee helpen.

Zelf onboarden

Kiest u ervoor uw leveranciers zelf te onboarden? Download dan dit gratis whitepaper, waarin leest u wat er voor nodig is om uw leveranciers succesvol te onboarden.

Kunnen wij u helpen?

Wij horen graag van u!

=