E-facturatie echt succesvol maken? Dat kan met

Leveranciersonboarding

Wat is leveranciers- onboarding?

Leveranciersonboarding is het helpen van uw leveranciers bij de overstap op e-facturatie.

Hoe gaat onboarding in zijn werk?

We vertellen u graag welke stappen belangrijk zijn bij het onboarden van leveranciers.

Zelf onboarden of uitbesteden?

Het onboarden van leveranciers kunt u zelf doen, maar u kunt ook expertise inschakelen.

Wat is leveranciersonboarding?

Om te profiteren van alle voordelen die het ontvangen van e-facturen biedt, heeft u uw leveranciers nodig. Zij zijn tenslotte degenen die de e-facturen moeten gaan aanleveren. Om ervoor te zorgen dat uw organisatie zoveel mogelijk e-facturen ontvangt, vraagt u hen om de overstap te maken naar e-facturatie. Dit proces van voorlichten, informeren en ondersteunen van uw leveranciers bij de overstap op e-facturatie heet leveranciersonboarding.

Organisaties die e-facturen willen ontvangen beginnen vaak met de technische implementatie. Heel logisch, maar toch is het goed om al vóór de implementatie na te denken over het onboarden van uw leveranciers. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw leveranciers al e-facturen kunnen aanleveren via een bepaald kanaal of dat juist veel van hen geen boekhoudsoftware gebruiken. Dit zijn allemaal zaken die u mee kunt nemen bij de implementatie van e-facturatie. Hiermee kunt u het aanleveren van e-facturen zo makkelijk mogelijk maken voor uw leveranciers en dat levert uiteindelijk meer e-facturen op.

leveranciersonboarding

Hoe gaat het onboarden van leveranciers in zijn werk?

Zorg dat u inzicht krijgt

Waar staat uw organisatie nu op het gebied van factuurverwerking? Zorg dat u inzicht krijgt om daar uw strategie op te baseren.

Onze quickscan helpt u dit inzicht te krijgen.

Stel uw team samen

Zorg dat u een multidisciplinair team samenstelt waarin alle relevante rollen en functies zijn vertegenwoordigd.

Lees hier meer over in ons whitepaper Samenwerken3.

Bepaal de strategie

Hoe gaan jullie te werk? Leg doelstellingen, verantwoordelijkheden en afspraken omtrent de communicatie vast.

Beluister onze podcast over onboarding.

Benader uw leveranciers

Vraag uw leveranciers over te stappen op e-facturatie. Bied hierbij ondersteuning, monitor de factuurstromen en stuur waar nodig bij.

Lees hier meer over in ons whitepaper Onboarding.

Zelf uw leveranciers onboarden of uitbesteden?

Het succesvol onboarden van leveranciers vraagt om kennis, ervaring, een goede strategie en de juiste tools (voor het monitoren van de e-factuurstroom en communicatie en het testen van e-facturen).

Veel organisaties hebben deze componenten echter niet allemaal in huis. In dat geval is het verstandig om op zoek te gaan naar een partner, zoals tradeinterop, die uw organisatie hierbij kan helpen. Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen bij het onboarden van uw leveranciers? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Kunnen wij u helpen?

Wij horen graag van u!

=