vraagt uw klant om een e-factuur?

E-facturatie met uw eigen boekhoudsoftware

E-facturen versturen

Vraagt uw klant om een e-factuur? De meeste boekhoudpakketten in Nederland hebben de mogelijkheid om een e-factuur (UBL) te maken en per e-mail te verzenden. Vaak wordt echter niet alleen om een e-factuur gevraagd, maar dient de e-factuur ook via het beveiligde Peppol-netwerk te worden aangeleverd. Een voorbeeld van een organisatie die dit vereist is de Rijksoverheid.

Peppol

Bij sommige boekhoudpakketten is het mogelijk om e-facturen direct vanuit de software via Peppol te versturen. Mocht uw boekhoudsoftware dit niet kunnen, maar kan uw software wel een e-factuur (UBL) mailen, dan kunnen wij de e-factuur via Peppol verzenden naar uw klant.

Via een beveiligde e-mailkoppeling stuurt u uw e-facturen naar ons platform en wij verzenden ze voor u via Peppol. Peppol vereist een speciaal UBL-formaat om gebruik te kunnen maken van het netwerk. Gebruikt uw boekhoudsoftware een ander formaat, dan converteren wij uw e-facturen automatisch naar het formaat dat Peppol voorschrijft.

veilig e-factureren

Bijlagen meesturen

U kunt ook bijlagen meesturen met uw e-factuur. Wij leveren naast een e-factuur ook altijd een PDF factuur af. U kunt hiervoor uw eigen PDF meesturen. In de meeste softwarepakketten kunt u aangeven dat u een UBL + PDF wilt verzenden. Mocht er geen PDF factuur aanwezig zijn dan wordt deze automatisch door ons gegenereerd en met de UBL meegestuurd.

Wellicht stuurt u ook andere bijlagen mee, zoals een urenregistratie? Deze kunt u als bijlagen toevoegen aan de e-mail.

Zo werkt e-facturatie met uw boekhoudsoftware

  • Kijk hier hoe u uw software pakket kunt koppelen aan tradeinterop.

  • Maak een account aan op het tradeinterop platform. (Klik hier voor hulp bij het aanmaken van uw account)

  • Stuur een e-mail naar support@tradeinterop.com met de gegevens van de klant(en) aan wie u e-facturen wilt sturen.

  • Vink in uw softwarepakket aan dat u ook een XML (UBL) wilt versturen en vul hier het e-mailadres in dat u van ons heeft ontvangen

  • U kunt factureren zoals u gewend bent! Uw verzonden en ontvangen facturen kunt u synchroniseren met uw eigen softwarepakket. 

Kunnen wij u helpen?

Wij horen graag van u!

=