Eenvoudig factuurstatus inzien in WeFact

Vraagt u zich ook weleens af wat er gebeurt, nadat u een factuur heeft verstuurd? Of de factuur is aangekomen bij uw klant? Of deze is verwerkt en betaald? Het facturatieproces is vaak een onduidelijk proces. Als er iets misgaat ontdekt u dat pas als de factuur niet betaald wordt, dus vaak na (minimaal) 30 dagen. Met WeFact is dit een probleem uit het verleden. Ontdek hoe eenvoudig het is om de status van uw verzonden facturen in WeFact te bekijken.

Waarom is dit belangrijk

De belofte van elektronisch factureren via Peppol is een efficiënte, veilige en foutloze factuurverwerking, zonder handmatige acties. Dus geen e-mails of brieven meer, maar uw facturen direct in uw (online) administratie. U weet zeker dat de factuur bij de juiste ontvanger terecht komt en dankzij het UBL-formaat wordt de factuur 100% nauwkeurig en volledig automatisch uitgelezen.

Toch kunnen er bij het versturen van facturen via Peppol nog verschillende problemen bij de verwerking van uw facturen optreden. Denk aan ongeldige ordernummers, ontbrekende gegevens, of orders die al gesloten zijn en dus niet gefactureerd mogen worden. Voordat u weet dat er een probleem met uw factuur is, bent u vaak al 30 dagen verder. Daarna is het oplossen van deze fouten meestal veel gedoe, met tijdrovende communicatie tussen u en uw klanten via e-mail en telefoon.

Statusberichten van Peppol

WeFact heeft via haar serviceprovider tradeinterop de statusberichten van Peppol geïmplementeerd. In WeFact krijgt u in één oogopslag duidelijkheid over de status van uw factuur. Zo krijgt u een melding als uw e-factuur is aangekomen bij uw klant, wanneer een factuur is afgekeurd en wanneer uw factuur betaald is.

WeFact statusbericht

Wanneer kunt u een statusbericht ontvangen

U kunt deze handige functie in WeFact alleen gebruiken als uw factuur via Peppol is verzonden. Dit zorgt ervoor dat uw klant de e-factuur rechtstreeks in zijn financiële-, inkoop- of ERP pakket ontvangt. Let erop dat de ontvanger van de factuur ook het statusbericht vanuit zijn administratie moet verzenden. Hoewel nog niet alle ontvangers dit doen, ondersteunen steeds meer software pakketten het versturen van statusberichten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over statusberichten en hoe u deze in uw bedrijf kunt implementeren?
– Lees onze uitgebreide whitepaper over dit onderwerp.
– Voor specifieke informatie over hoe WeFact u kan helpen met het ontvangen en beheren van factuurstatussen, bekijk het artikel op de website van WeFact.
– Ook Exact heeft de statusberichten van Peppol geïmplementeerd. Gebruikt u Exact als boekhoudsoftware? Kijk dan op de Exact knowledge base.

Gerelateerde berichten