WIJ HELPEN U GRAAG VERDER MET

Podcasts over e-facturatie

De digitalisering van financiële processen neemt in rap tempo toe. Het is dan ook niet de vraag óf e-facturatie de standaard wordt, maar wanneer. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie daar klaar voor is?

In onze podcast nemen wij u mee in de wereld van e-facturatie. Samen met experts en pioniers bespreken we e-facturatie in de praktijk, kijken we naar de toekomst en bespreken we welke ontwikkelingen en innovaties het speelveld beïnvloeden.

de e-facturatie podcast

Beluister deze aflevering hier of in uw favoriete podcast-app

Aflevering 7

Deze aflevering is Douwe Lycklama, Founding Partner van Innopay en expert op het gebied van data delen te gast bij Martine Hauwert en Jaap Jan Nienhuis (e-facturatie expert bij tradeinterop).

Douwe licht toe waarom e-factureren een eerste stap is in het veilig delen van data tussen partijen, maar zeker niet de laatste. Welke ontwikkelingen staan ons te wachten? Wat zijn de uitdagingen die we tegen gaan komen en welke lessen kunnen we leren uit andere netwerken, zoals iDeal en eHerkenning? Beluister het in deze laatste aflevering van het eerste seizoen van ‘De e-facturatie podcast’.

Beluister deze aflevering hier of in uw favoriete podcast-app

Aflevering 6

Veel organisaties maken gebruik van Scan en Herken software. Een hele vooruitgang ten opzichte van het handmatig invoeren van facturen, maar je kunt deze processen nog verder optimaliseren.

In deze aflevering gaan presentatrice Martine Hauwert en Jaap Jan Nienhuis (e-facturatie expert bij tradeinterop) in gesprek met Kuno Klumpers, Product Line Director bij Exact, over de volgende stap: e-facturatie. Wat zijn de verschillen tussen Scan en Herken en e-facturatie en waarom is een overstap op e-facturatie een goed idee? Je hoort het in deze nieuwe aflevering.

Beluister deze aflevering hier of in uw favoriete podcast-app

Aflevering 5

Wil je als organisatie e-facturen ontvangen, dan heb je de hulp van je leveranciers nodig. Hoe zorg je ervoor dat zij e-facturen aanleveren? Wat komt er allemaal kijken bij het onboarden van leveranciers en welke rol speelt regelgeving daarin?

In deze aflevering gaan Martine Hauwert en Jaap Jan Nienhuis (e-facturatie expert bij tradeinterop) hierover in gesprek met Nick van den Berg, Projectconsultant e-invoicing bij TriFinance. Ze delen hun ervaringen uit de praktijk en geven tips over wat je zelf kunt doen om je leveranciers mee te nemen in een overstap naar e-facturatie.

Beluister deze aflevering hier of in uw favoriete podcast-app

Aflevering 4

Ook grote overheidsorganisaties implementeren e-facturatie. Hoe gaat dat in de praktijk? Waar moet je als organisatie op letten en hoe krijg je niet alleen je leveranciers mee bij de overstap, maar ook de interne organisatie?

Dat bespreken Martine Hauwert en Jaap Jan Nienhuis (e-facturatie expert bij tradeinterop) tijdens deze podcast met Frank Vis, Senior projectmanager bij UWV en Rob Frederiks, Manager Crediteuren, Financieel Economische Zaken bij UWV.

Beluister deze aflevering hier of in uw favoriete podcast-app

Aflevering 3

In Nederland zijn veel organisaties aangesloten op Peppol. Hoe zit dat eigenlijk in het buitenland? Als je internationaal zakendoet, kan het zomaar zijn dat je geconfronteerd wordt met een verplichting tot e-facturatie. Hoe pak je dat aan en hoe zorg je dat je compliant bent? Dennis Nap, Team leader Tech Centralisation bij citizenM hotels vertelt hoe zij dit doen.

Martine Hauwert en Jaap Jan Nienhuis (e-facturatie expert bij tradeinterop) bespreken daarnaast met Dennis welke kansen internationaal e-factureren biedt en welke uitdagingen die met zich meebrengen.

Beluister deze aflevering hier of in uw favoriete podcast-app

Aflevering 2

Steeds meer ERP- en boekhoudpakketten kunnen e-factureren via het beveiligde Peppol-netwerk. In deze aflevering gaat Martine Hauwert met Jaap Jan Nienhuis (e-facturatie expert bij tradeinterop) en Joost Diepenmaat (Co-founder en COO bij Moneybird) in gesprek over de rol van softwarepakketten bij het ontstaan en de adoptie van Peppol.

Joost deelt zijn visie op Peppol en licht toe waarom hij vindt dat ieder ERP- en boekhoudpakket een aansluiting op Peppol zou moeten hebben. Ook deelt hij hoe Moneybird e-factureren gemakkelijk maakt voor haar gebruikers.

Beluister deze aflevering hier of in uw favoriete podcast-app

Aflevering 1

Wat is e-facturatie en waarom is het belangrijk? Hoe worden e-facturen eenvoudig en veilig uitgewisseld en welke rol speelt de overheid hierin?

In deze aflevering gaat Martine Hauwert hierover in gesprek met Jaap Jan Nienhuis (e-facturatie expert bij tradeinterop), Justin de Jager (bestuurslid bij Open Peppol en vertegenwoordiger bij de Rijksoverheid als eindgebruiker) en Joost van den Hondel (Beleidsadviseur bij de Nederlandse Peppolautoriteit).

Wanneer u zich via uw podcast-app abonneert op ‘De e-facturatie podcast’, ontvangt u bericht zodra de nieuwe aflevering live is.