KPN gaat e-factureren via Peppol

In een interview met het NMBF vertelt Hans Hodes, product-owner billing zakelijke markt, over zijn ambitie om met KPN over te stappen op e-factureren via Peppol.

“Op dit moment is zo’n 3 procent van de zakelijke klanten van KPN bereikbaar via Peppol, dat hebben we onlangs gemeten”, aldus Hodes. “Die klanten kunnen we een e-factuur gaan sturen. We zitten dus echt aan het begin, maar ik verwacht dat dit heel snel verandert. Vanaf mei 2021 hebben wij voor onze klanten een wijzigingsproces ingericht waarmee zij kunnen overstappen op e-factureren. In de tweede helft van het jaar kunnen die klanten e-factureren ook zelf aan- of uitzetten via de KPN-website, is de planning.”

stapel papieren facturen

Veilig e-factureren

KPN verstuurt zo’n 5 miljoen facturen aan zakelijke klanten. Het is dan ook heel goed nieuws dat zij gaan starten met het verzenden van e-facturen. Zakelijke klanten kunnen met het ontvangen van e-facturen veel tijd besparen bij de verwerking van de facturen en doordat ze worden verzonden via het beveiligde Peppol netwerk, weten de ontvangers ook zeker dat de facturen afkomstig zijn van KPN.

E-facturen ontvangen via Peppol

Een voorwaarde om e-facturen van KPN te ontvangen is dat de ontvanger is aangesloten op het Peppol netwerk. Steeds meer boekhoud- en ERP pakketten bieden de mogelijkheid om e-facturen te ontvangen (via Peppol). Voor gebruikers van software die geen e-facturen via dit beveiligde netwerk kunnen ontvangen, biedt een Peppol Access Point provider uitkomst. Een Peppol Access Point provider, zoals tradeinterop, sluit uw software aan op Peppol. Gebruikt uw software een ander formaat e-factuur dan Peppol? Geen probleem, wij converteren de facturen naar het formaat dat uw software kan verwerken. Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op onze pagina’s over e-factureren met u eigen boekhoudsoftware of ERP software. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bron van het interview met KPN: NMBF

Gerelateerde berichten