De roadmap naar e-procurement

Nu veel organisaties bezig zijn met e-factureren of met de implementatie daarvan, wordt ook steeds vaker gekeken naar het digitaliseren van de rest van de keten. Welke rol e-procurement daarin speelt, wat het precies is en wat de voordelen zijn vertelt Jaap Jan Nienhuis in deze video.

E-procurement, moet ik daar iets mee?

Is uw organisatie op dit moment nog niet bezig met e-procurement? Jaap Jan licht toe waarom het belangrijk is om e-procurement mee te nemen in elke fase van het digitaliseringsproces, zodat u in de toekomst klaar bent voor e-procurement. Aan de hand van onze roadmap en geeft hij u de tools om samen met uw klanten en leveranciers te groeien van e-facturatie naar e-procurement.

Meteen door naar e-procurement?

Het kan voor organisaties juist heel interessant zijn om kleinschalig te starten met e-procurement en e-facturatie. Een van de belangrijkste succesfactoren van e-facturatie is het onboarden van leveranciers. U vraagt leveranciers om een e-factuur omdat het uw organisatie veel voordelen biedt, maar voor leveranciers is de meerwaarde beperkter. Het digitaliseren van het inkoopproces maakt het mogelijk om de leverancier meer voordelen te bieden. Zo kunt u vanuit uw eigen software een e-order aanleveren bij uw leverancier. Deze kan automatisch worden ingelezen in zijn systeem en er hoeven geen handmatige handelingen meer plaats te vinden. Vooral wanneer klanten en leveranciers veelvuldig zaken met elkaar doen, levert dit voor beide partijen veel voordeel op.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van e-procurement binnen uw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde berichten