STAP-facturen naar UWV verzenden

Per 1 maart 2022 is de nieuwe STAP-regeling van start gegaan. Met deze regeling kunnen werkenden en werkzoekenden bij het UWV een STAP-budget aanvragen om een opleiding of training te volgen. Als STAP-budget aan iemand wordt toegekend, wordt dit uitgekeerd aan de opleider. Om het uitgekeerde bedrag te ontvangen moeten opleiders een e-factuur sturen naar UWV. Dit kan middels een portaal waar e-facturen handmatig worden ingevoerd of via een integratie met de software van de opleider.

STAP-facturen verzenden naar UWV

Het handmatig invoeren van facturen is voor de meeste opleiders niet wenselijk, omdat het vaak om grote aantallen gaat. Wanneer u als opleider het versturen van een e-factuur wilt automatiseren, dient u uw financiële pakket aan te sluiten op Peppol. Met deze aansluiting kunt u niet alleen e-facturen verzenden, maar kunt u ook e-orders ontvangen.

e-factureren in het onderwijs

Tradeinterop STAP-module voor e-facturatie en e-ordering

Tradeinterop biedt een kant-en-klare module aan, waarmee opleiders gemakkelijk kunnen aansluiten op het Peppol netwerk. Met deze module kunt u automatisch STAP-budgetaanvragen ontvangen als e-order en de daarop volgende e-factuur verzenden naar UWV.
 
Meerdere grote opleiders maken inmiddels gebruik van onze module. Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen bij het versturen van uw e-facturen naar UWV en/of het ontvangen van de bijbehorende e-orders?  Laat dan via onderstaand formulier een berichtje achter en wij nemen snel contact met u op.

Contactformulier

=

Gerelateerde berichten