e-factureren via peppol?

Wat is Peppol?

Veilig e-factureren

Peppol (Pan-European Public Procurement Online) is het Europese beveiligde netwerk, onder beheer van de Europese commissie, dat het mogelijk maakt om facturen en orders veilig en betrouwbaar volgens een standaard (UBL) uit te wisselen. Zo kunnen documenten worden uitgewisseld met bijvoorbeeld de Nederlandse overheid en bedrijven door heel Europa. Naast Europese landen maken inmiddels ook landen buiten Europa er gebruik van.
 
Het netwerk bestaat uit ‘communities’, ook wel ‘authorities’. Ieder land heeft een eigen autoriteit en in Nederland is dat de Nederlandse Peppolautoriteit (NPa). Om veilig berichten uit te kunnen wisselen via dit netwerk dient een organisatie gebruik te maken van een ‘Access Point’. Dit kan via een Access Point provider of door als organisatie zelf aan te sluiten.

Peppol autoriteiten

Wat uw e-facturatie wensen ook zijn

Wij sluiten u aan

Tradeinterop als Peppol Access Point

Tradeinterop is Peppol Access Point en kan uw organisatie eenvoudig aansluiten op dit beveiligde netwerk. Met onze aansluiting hoeft u geen kennis van Peppol in huis te hebben en voldoet uw Access Point altijd aan de meest actuele specificaties. Meer informatie hierover vindt u via de knop ‘Full-service e-facturatieplatform’.

Ontwikkelt uw organisatie zelf software en wilt u uw softwaregebruikers eenvoudig beveiligd laten e-factureren? Lees dan verder op onze pagina voor softwareleveranciers.

tradeinterop PEPPOL Access Point provider

Waarom aansluiten op Peppol?

Het biedt belangrijke voordelen ten opzichte van andere kanalen, zoals e-mail. Facturen die via dit netwerk worden uitgewisseld bevatten waarborgen voor de veiligheid, privacy en betrouwbaarheid van de facturen. Bovendien biedt e-factureren via Peppol meer gebruiksgemak voor zowel grote als kleine organisaties.

Peppol heeft een adresboek dat op basis van gegevens van een ontvanger (KvK, BTW, OIN, IBAN, GLN, etc.) kan bepalen of en hoe deze ontvanger zijn e-facturen wil ontvangen. Zo kan een verzender gemakkelijk zien hoe de ontvanger een e-factuur wil ontvangen.

Dit kanaal is geschikt voor zowel zzp’ers, het mkb, als grote organisaties. Kleinere organisaties hoeven bijvoorbeeld niet op verschillende platforms van grote organisaties in te loggen om te kunnen e-factureren. Steeds meer grote organisaties vereisen het als inkomend kanaal.

Peppol geeft meer zekerheid dat de factuur ontvangen en verwerkt kan worden. Veiligheidsaspecten als confidentialiteit, integriteit, authenticiteit en betrouwbaarheid van aflevering dragen bij aan het ontzorgen van de verzender en de ontvanger.

Wilt u weten hoe uw organisatie kan aansluiten op Peppol?
Download gratis ons whitepaper of neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Kunnen wij u helpen?

Wij horen graag van u!

=