Softwaregebruikers laten e-factureren naar België

logo_hermes_e-facturatie

Wist u dat iedere organisatie in België bereikbaar is via het Peppol netwerk? Om dit te realiseren heeft de Belgische overheid het platform Hermes ontwikkeld. Tradeinterop heeft een integratie met Hermes en maakt e-factureren aan Belgische organisaties daarmee nog eenvoudiger.

Zo werkt e-facturatie aan Belgische klanten

Iedere Belgische organisatie heeft een Peppol ID. Een verzender kan dus altijd een e-factuur sturen naar zijn Belgische ontvanger. Als de klant direct (of via zijn boekhoud- / ERP software) is aangesloten op Peppol, dan wordt de e-factuur direct bij de ontvanger afgeleverd. Heeft de ontvanger nog geen aansluiting op Peppol, dan wordt de e-factuur afgevangen door Hermes. Hermes zorgt er vervolgens voor dat de factuur per e-mail bij de ontvanger wordt afgeleverd.

Het grote voordeel voor verzenders is dat zij geen onderscheid meer hoeven te maken in welke klanten wel e-facturen willen ontvangen en welke niet. Op termijn is het de bedoeling dat iedere Belgische organisatie direct, of via zijn boekhoud- ERP software is aangesloten op Peppol.

Eenvoudig e-facturen sturen naar Belgische ontvangers

Dankzij de integratie met Hermes is het voor softwareleveranciers die gebruik maken van tradeinterop, nog makkelijker geworden om hun gebruikers via Peppol te laten e-factureren naar hun klanten in België. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wilt u meer lezen over e-facturatie in België? Op deze pagina’s vindt u meer informatie:
efactuur.belgium.be
overheid.vlaanderen.be/e-invoicing

Gerelateerde berichten