Nieuws: Moneybird realiseert Peppol koppeling samen met tradeinterop

Moneybird en tradeinterop

Moneybird, één van de grootste aanbieders van online boekhoudsoftware, biedt haar gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om te e-factureren via Peppol. Moneybird is op Peppol aangesloten via het ‘Access Point as a Service’ platform van tradeinterop. Hierdoor kunnen gebruikers direct vanuit de software e-factureren via dit beveiligde netwerk.

Steeds meer organisaties (waaronder de Rijksoverheid) vragen om een beveiligde overdracht van e-facturen via Peppol. Moneybird wil dit graag op eenvoudige wijze mogelijk maken voor haar gebruikers, maar zich daarbij vooral richten op haar corebusiness. Deze afwegingen hebben er voor Moneybird toe geleid om de Peppol connectiviteit uit te besteden. Ze maken daarvoor gebruik van het ‘Access Point as a Service’ platform van tradeinterop. Hierdoor hoeft Moneybird zich niet bezig te houden met de implementatie van beveiligde protocollen zoals AS2 en AS4.

Gebruiksgemak en betrouwbaarheid bij het e-factureren

Veel softwarepakketten ondersteunen het versturen van elektronische facturen al, maar dit vereist dat gebruikers extra software moeten aanschaffen, koppelingen moeten configureren of extra instellingen moeten doorlopen. Doordat Moneybird de Peppol functionaliteit volledig geïntegreerd heeft in haar software, hoeven gebruikers dit allemaal niet meer te doen. Het resultaat is veel gebruiksgemak en een hoge betrouwbaarheid op het gebied van e-factureren.
 
Joost Diepenmaat, co-founder van Moneybird: “In de afgelopen maanden hebben we intensief met tradeinterop samengewerkt om ons platform naadloos te integreren met het tradeinterop platform. Onze gebruikers merken er niets van, want ze hoeven geen extra software te installeren of ingewikkelde koppelingen te configureren. Peppol is er als extra verzendoptie bijgekomen. Daarnaast kan elke Moneybird gebruiker nu automatisch elektronische facturen ontvangen via Peppol.”
 
Henk van Koeverden, directeur van tradeinterop: “Wij speelden al langer met de gedachte om leveranciers van financiële software hierin volledig te ontzorgen, zonder dat de eindgebruiker zich bezig hoeft te houden met de daarvoor benodigde techniek. Door de integratie op platform niveau te realiseren en niet op het niveau van de administratie van de eindgebruiker, zijn we in staat om dit te bereiken. Je zou ons in dit opzicht het beste kunnen zien als de ‘Intel inside’ voor software leveranciers. Dat deze aanpak succesvol is, blijkt wel uit het snel groeiende aantal Moneybird gebruikers dat dagelijks van de Peppol optie gebruikt maakt.”

Over Moneybird

Moneybird maakt boekhouden zorgeloos. We willen onze gebruikers iedere dag verrassen met de eenvoud van ons platform. Door het intuïtieve en simpele karakter is de financiële administratie voor ondernemers heel erg makkelijk.

Over tradeinterop

Tradeinterop helpt zzp, mkb, grote ondernemingen en softwareleveranciers bij het elektronisch uitwisselen van facturen en orders. Tevens ondersteunen wij organisaties die e-factureren of e-orderen hebben geïmplementeerd, bij het verkrijgen van realtime inzicht in de order- en/of factuurstromen en bieden wij ondersteuning bij het onboarden van leveranciers. Kortom: wij maken interactie tussen klanten en leveranciers simpel.

Gerelateerde berichten