MKB Brandstof eerste verzender die e-facturen via Simplerinvoicing stuurt met ‘auto discovery’

MKB Brandstof heeft samen met tradeinterop een koppeling met Simplerinvoicing (gebaseerd op PEPPOL) en de ‘auto discovery’ functionaliteit gerealiseerd. MKB Brandstof is hiermee de eerste grote verzender die haar klanten e-facturen stuurt, met behulp van ‘auto discovery’.

MKB Brandstof verzamelt voor haar klanten de transacties van tank-, carwash- en parkeerbeurten op één fiscusproof factuur. Voor de nieuwe koppeling maakt MKB Brandstof gebruik van de Access Point as a Service (APaaS) oplossing van tradeinterop. Met een directe koppeling op het Simplerinvoicing netwerk kan MKB Brandstof haar facturen beveiligd versturen naar haar klanten.

Automatisch checken van aansluiting op Simplerinvoicing

Dankzij de auto discovery functionaliteit kan MKB Brandstof automatisch checken of een klant is aangesloten op het Simplerinvoicing netwerk. Wanneer de klant in zijn ERP- of boekhoudpakket heeft aangegeven e-facturen via Simplerinvoicing te willen ontvangen, worden de facturen automatisch als e-factuur afgeleverd.

Geen gedoe meer

“MKB Brandstof wil het gedoe rondom bonnetjes onderweg wegnemen”, aldus Waling Dijkstra, IT Architect bij MKB Brandstof. “De aansluiting op Simplerinvoicing en het gebruik van de auto discovery dragen hier zeker aan bij. Onze facturen kunnen nu direct in het boekhoudpakket van de klant worden verwerkt. Hierdoor zijn alle handmatige handelingen omtrent het inboeken verleden tijd en maken wij het met onze dienstverlening nog weer een stukje makkelijker voor onze klanten.”

PEPPOL Access Point provider tradeinterop levert de koppeling met het Simplerinvoicing netwerk en de auto discovery functionaliteit. “Wij hebben al een groot aantal organisaties en softwareleveranciers aangesloten op Simplerinvoicing”, aldus Henk van Koeverden, directeur van tradeinterop. “MKB Brandstof is de eerste grote verzender die ook gebruik maakt van de auto discovery functionaliteit die tradeinterop biedt. Wanneer een klant van MKB Brandstof heeft aangegeven e-facturen via Simplerinvoicing te willen ontvangen, krijgt MKB Brandstof direct de benodigde gegevens om de e-factuur te versturen, zonder dat hierover met de klant contact hoeft te worden opgenomen. Dat scheelt veel handmatig werk en maakt het facturatieproces voor MKB Brandstof nog efficiënter.”

#efacturatie #efactureren #simplerinvoicing #peppol #Autodiscovery #MKBBrandstof

Gerelateerde berichten