E-factureren met SAP, zonder kostbare module

Wereldwijd wordt Peppol steeds populairder. SAP genereert echter e-facturen in het eigen IDoc formaat dat sterk afwijkt van het UBL formaat dat in Peppol wordt gebruikt. Wij hebben een oplossing.

E-facturatie: soms kunt u niet anders. Wanneer u bijvoorbeeld een factuur wilt sturen naar de Rijksoverheid. Maar ook het aantal commerciële organisaties dat e-facturen wil ontvangen neemt in rap tempo toe. En hun verzoek gaat steeds vaker hand in hand met de term Peppol.

Peppol is een beveiligd internationaal netwerk, waarmee u facturen en andere handelsdocumenten veilig en betrouwbaar uitwisselt met overheden en andere organisaties die op Peppol zijn aangesloten. Alle documenten die u via Peppol verstuurt of ontvangt hebben hetzelfde UBL-formaat. U weet dus zeker dat zowel u als uw klant het document automatisch kan verwerken. Dat scheelt tijd en voorkomt fouten. Elektronische facturen zitten daardoor vaak binnen een paar minuten in het systeem van de ontvanger, zonder menselijke tussenkomst.

‘Ik werk met SAP, maar mijn klanten willen Peppol’

Steeds meer bedrijven vragen dan ook om beveiligde e-facturen via Peppol. Als SAP-gebruiker kunt u via tradeinterop eenvoudig aansluiten op Peppol, zonder dat u daarvoor extra modules van SAP hoeft aan te schaffen. Met de SAP2Peppol. gateway van tradeinterop kunt u direct vanuit uw SAP-software e-facturen verzenden via het beveiligde netwerk van Peppol. We sluiten aan bij wat u al kunt en maken het zo makkelijk mogelijk.

Makkelijk e-factureren met SAP en Peppol

Na een korte implementatieperiode kunt u vanuit verschillende SAP-omgevingen een e-factuur in IDoc-formaat naar ons platform (API) sturen. Wij converteren vervolgens automatisch uw uitgaande IDoc-berichten naar UBL en zetten deze op het Peppol-netwerk. U hoeft niet in te loggen op externe accounts maar verzendt de e-factuur direct vanuit SAP. Zo is de impact op uw facturatieproces minimaal.

Onze implementatie van e-facturatie

Nog even iets over de korte implementatieperiode. Die houdt in dat we na een kickoffmeeting samen 2 dingen afstemmen:

Factuurvelden
Om uw facturen te kunnen converteren en af te leveren via Peppol, moeten we de structuur van uw huidige IDoc en de betekenis van alle velden vaststellen. U stuurt ons daartoe een test-IDoc en wij zetten die om naar het Peppol-formaat.

Daarna testen we de omzetting (mapping) voor al uw factuurscenario’s, zoals debit, credit, kortingen en toeslagen, zodat alle factuurgegevens uiteindelijk correct worden uitgewisseld.

Veilige connectie
Daarnaast zorgen we voor een veilige verbinding tussen uw SAP omgeving en ons platform. We zetten daartoe een HTTPS-connectie op met OAuth of Basic Authentication. Na het testtraject gaan we live. Het e-factureren gebeurt voortaan niet meer via PDF’s in e-mails, maar via een HTTP-post.

5 x daarom e-factureren met eigen SAP-software

Als u nog niet helemaal overtuigd bent: dit zijn de voordelen van e-factureren met SAP via de gateway van tradeinterop:
Minimale beheerskosten
Geen hoge investering vooraf. Na de implementatie betaalt u op basis van gebruik.
Geen lock-in
Geen aanpassingen in uw systeem nodig om met tradeinterop te kunnen werken.
Native koppeling
Native te integreren met SAP middels HTTPS of SOAP, of via andere kanalen zoals sFTP en e-mail.
Zelf de controle
U bepaalt welke facturen u wel en niet via Peppol verzendt.
Hulp bij implementatie
We denken mee en hebben checklists om de overstap op e-factureren te vereenvoudigen en risico’s weg te nemen.

Stappenplan voor aansluiten SAP op Peppol

Uw bestaande SAP-software eenvoudig en efficiënt aansluiten op het beveiligde Peppol-netwerk? Bekijk het stappenplan in ons whitepaper ‘E-factureren met SAP-software’ of neem contact op met Jaap Jan Nienhuis via jaapjan.nienhuis@tradeinterop.com of 088 – 200 8000.

Gerelateerde berichten