Waarom e-factureren juist nu belangrijk is

E-facturen worden automatisch verwerkt door de ontvangende partij en kunnen daarom sneller worden betaald dan PDF- of papieren facturen. Als u nog geen elektronische facturen verstuurt, is dit een goed moment om daarmee te starten.

Tarieven e-facturatie tradeinterop

Begin deze maand pleitte premier Rutte voor e-facturatie en riep hij overheden op om facturen zo snel mogelijk te betalen.

Een groot voordeel van het versturen van e-facturen ten opzichte van PDF- of papieren facturen is dat ze direct verwerkt kunnen worden door uw klant. Facturen blijven niet meer liggen in een postvakje, hoeven niet meer te worden ingescand, gecheckt of handmatig te worden overgetypt. De automatische verwerking van uw e-factuur kan daarom bijdragen aan een snellere betaling van uw factuur en dat is voor veel organisaties in deze tijd erg belangrijk.

E-factureren; hoe doe ik dat?

De meeste boekhoudpakketten en ERP pakketten zijn in staat om een e-factuur (UBL) versturen. Niet iedere organisatie is daarvan op de hoogte. Het is daarom goed om te kijken welke mogelijkheden voor e-facturatie uw software al heeft. Heeft uw software geen koppeling met Peppol, dan kunt u gebruik maken van het tradeinterop platform.

Wie kan e-facturen ontvangen?

Sinds 18 april 2019 is het voor alle Nederlandse overheden, overheidsorganisaties en aanbestedende diensten verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Daarnaast zijn ook steeds meer bedrijven in staat om e-facturen ontvangen.
 
Wilt u meer weten over e-facturatie? In onze gratis te downloaden whitepapers leest u er alles over.

Gerelateerde berichten