Simplerinvoicing of Peppol?

UPDATE:
Per 1 oktober 2020 zijn de werkzaamheden van de stichting Simplerinvoicing overgenomen door de Nationale Peppolautoriteit (NPa).

E-facturen kunnen op verschillende manieren worden uitgewisseld. Bijvoorbeeld via het beveiligde netwerk van Simplerinvoicing / Peppol. Hoe dat in zijn werk gaat en wat precies het verschil is tussen Simplerinvoicing en Peppol leest u dit artikel.

Simplerinvoicing en Peppol

Wat is Peppol?

Peppol is een afkorting van Pan-European Public Procurement Online. Het is een beveiligd Europees netwerk dat de uitwisseling van elektronische handelsdocumenten tussen een verzender en een ontvanger faciliteert. Via Peppol kunnen bijvoorbeeld e-orders, e-facturen en elektronische pakbonnen worden uitgewisseld.

Wie zijn er aangesloten op Peppol?

Op het netwerk zijn Europese overheden en een groeiend aantal bedrijven aangesloten. Ook buiten de EU (o.a. Nieuw Zeeland en Singapore) sluiten organisaties zich aan op het Peppol netwerk.
U kunt als organisatie ook aansluiten op Peppol. Dit kunt u realiseren via een directe koppeling met uw eigen software, maar bijvoorbeeld ook door gebruik te maken van het tradeinterop platform. Wat het beste past bij uw organisatie hangt onder andere af van uw factuurvolume en de mogelijkheden van de software die u reeds gebruikt.

Welke rol speelt Simplerinvoicing?

Peppol bestaat uit verschillende communities, ook wel authorities genoemd. Simplerinvoicing is de Nederlandse Peppol autoriteit. Om via Peppol te kunnen e-factureren dient u (of uw e-facturatiedienstverlener, bijvoorbeeld tradeinterop) aangesloten te zijn bij Simplerinvoicing.

Onderstaande afbeelding geeft weer hoe Peppol is opgebouwd.

Peppol autoriteiten

Tradeinterop is Certified Peppol Access Point provider

Tradeinterop is Simplerinvoicing FULL participant en daarnaast ook Certified Peppol Access Point provider. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden van e-facturatie via Peppol voor uw organisatie gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde berichten