Podcast met UWV: e-facturatie implementeren

E-facturatie implementeren bij grote overheidsorganisaties. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Dat bespreken we in deze podcast met Frank Vis, Senior projectmanager bij UWV en Rob Frederiks, Manager Crediteuren, Financieel Economische Zaken bij UWV.

UWV is zo’n tien jaar geleden begonnen met e-facturatie. Afgelopen jaar verwerkte UWV 620.000 facturen, waarvan 72% e-facturen. In deze podcast vertellen zij meer over de implementatie van e-facturatie en over hoe zij dit als organisatie aanpakken.

Leveranciers ondersteunen bij e-facturatie

Jaap Jan (e-facturatie expert bij tradeinterop) ligt toe waarom hij vindt dat UWV een goed voorbeeld is van hoe grote overheidsorganisaties de implementatie van e-factureren kunnen aanpakken. Het is namelijk niet alleen belangrijk om e-facturatie vanuit het perspectief van je eigen organisatie te bekijken, maar juist ook vanuit het perspectief van je leveranciers. Frank en Rob vertellen hoe UWV haar leveranciers ondersteunt bij het maken van een overstap op e-facturatie en waarom communicatie daarin zo’n grote rol speelt.

Intern draagvlak

Betrokkenheid en toegankelijkheid zijn belangrijke aspecten voor UWV. Dit geldt zowel voor leveranciers als de interne organisatie. Voor een goede implementatie van e-facturatie is draagvlak binnen de eigen organisatie onmisbaar. Maar hoe creëer je draagvlak binnen je organisatie? Hoe maak je van medewerkers echte ambassadeurs? U hoort het in de nieuwste aflevering van ‘De e-facturatie podcast’.
 
Beluister de podcast hier, op Spotify of via een andere podcast app.

Gerelateerde berichten