Mijn klanten willen dat ik ga e-factureren, maar hoe doe ik dat?

Vragen uw klanten om een e-factuur? Steeds meer organisaties krijgen dit verzoek van hun klanten. Zeker nu vanaf 18 april 2019 alle aanbestedingsplichtige organisaties (waaronder de Rijksoverheid, gemeenten, onderwijsinstellingen en waterschappen) verplicht e-facturen moeten kunnen ontvangen en verwerken.

Waarom wil mijn klant een e-factuur ontvangen?

Een e-factuur is een factuur in XML/UBL formaat (

E-facturen versturen vanuit uw boekhoudpakket

Organisaties die niet e-factureren denken vaak dat dit niet mogelijk is met de software die zij gebruiken. Toch kunnen veel softwarepakketten wel een XML/UBL versturen, maar is dat niet bij iedere gebruiker bekend. Het is raadzaam om bij uw softwareleverancier na te vragen of de mogelijkheid tot het versturen van een XML/UBL, samen met de PDF, aanwezig is.

Het versturen van uw e-factuur

De beveiliging van data wordt steeds belangrijker. Zo ook de beveiliging van factuurdata. In toenemende mate vragen klanten daarom e-facturen aan te leveren via het beveiligde netwerk van Simplerinvoicing / PEPPOL. Niet alle softwarepakketten die een XML/UBL kunnen versturen hebben deze mogelijkheid ingebouwd, maar dit aantal neemt toe. Kunt u direct vanuit uw softwarepakket e-facturen versturen via Simplerinvoicing / PEPPOL? Dan kunt u meteen aan de slag.

Kan uw softwarepakket wel XML/UBL facturen versturen, maar nog niet via Simplerinvoicing / PEPPOL? Er zijn e-facturatie dienstverleners (waaronder tradeinterop) waar u uw e-facturen naartoe kunt sturen. Zij zorgen dan voor de juiste aflevering van de e-factuur.

De stappen voor het verzenden van e-facturen

Vraag bij uw softwareleverancier na of uw boekhoudpakket een XML/UBL kan versturen via Simplerinvoicing / PEPPOL. Als dat mogelijk is, stel dan default dit kanaal in.

  1. Heeft uw softwarepakket geen Simplerinvoicing / PEPPOL koppeling, maar wel de mogelijkheid om een e-factuur te e-mailen? Maak een account aan bij tradeinterop en vraag bij ons het e-mailadres van uw klant op.

Heeft u vragen over het elektronisch versturen van facturen? Neem dan gerust

#efactureren #softwarepakketten #simplerinvoicing #peppol #xml #ubl

Gerelateerde berichten