Hoe verzend ik het makkelijkst een e-factuur? Doe nu de test!

“Bedankt voor uw factuur. Graag ontvangen wij in het vervolg een e-factuur.” Steeds meer organisaties krijgen deze reactie van hun klanten. Soms gaat het om een verzoek, maar bijvoorbeeld bij de Rijksoverheid is het verplicht om facturen elektronisch aan te leveren. Als leverancier krijgt u vroeg of laat met e-facturatie te maken, maar hoe pakt u dat aan?

Het verwerken van een e-factuur is vele malen sneller dan de verwerking van een PDF- of een papieren factuur. Handmatige handelingen zijn niet meer nodig, want de facturen worden direct verwerkt in de software van de ontvanger. Dit scheelt niet alleen veel tijd, maar het beperkt ook het aantal fouten tot een minimum.

Voor u als verzender van de factuur betekent dit dat uw factuur sneller verwerkt wordt en in theorie ook sneller betaald kan worden.

Hoe kan ik een e-factuur sturen?

Komt u voor het eerst in aanraking met e-facturatie? Dan is het goed om te weten wat een e-factuur precies is. Een e-factuur is een UBL (XML) bestand dat door boekhoud- of ERP software is gegenereerd. (Meer informatie vindt u

Hoe u het beste kunt e-factureren hangt af van de software die u nu gebruikt om facturen te maken en de eventuele wensen van uw klant(en). Om u snel duidelijkheid te geven over welke manier van e-factureren het makkelijkst is voor uw organisatie, hebben wij een korte test gemaakt. Wanneer u de stappen doorloopt, ziet u binnen één minuut hoe het verzenden van een e-factuur voor uw organisatie het makkelijkst is.

Klik

Gerelateerde berichten