citizenM kiest voor tradeinterop voor wereldwijde e-facturatie uitrol

citizenM, met hotels in Europa, Azië en de VS, kiest voor tradeinterop voor het verzenden en ontvangen van e-facturen. Via tradeinterop is citizenM aangesloten op het internationale Peppol-netwerk en gekoppeld met landspecifieke systemen, zodat citizenM altijd compliant is met de regelgeving in het land waar een hotel is gevestigd.

Naast compliant zijn voor het verzenden van facturen heeft citizenM ook de overstap gemaakt naar het ontvangen van e-facturen. Het ontvangen van e-facturen heeft veel voordelen ten opzichte van papieren- of pdf-facturen. Het is niet alleen duurzamer, maar bespaart ook veel tijd. E-facturen worden automatisch ingeboekt, zonder dat daar handmatige handelingen aan te pas komen.

logo citzenM

Peppol en landspecifieke systemen voor e-facturatie

Om veilig e-facturen uit te wisselen is citizenM via tradeinterop aangesloten op het internationale Peppol-netwerk. Peppol begon als Europees initiatief, maar inmiddels maken bedrijven en overheden in 41 landen gebruik van dit beveiligde netwerk.

Niet alle landen ondersteunen Peppol. Er zijn landen waar aansluiting op een overheidssysteem verplicht is, bijvoorbeeld omdat dit systeem direct is gekoppeld aan het lokale belastingsysteem. Tradeinterop verzorgt de koppeling met deze systemen, onder andere in Italië, Frankrijk, en Denemarken.

Dennis Nap, Team leader Tech Centralisation: “Wij hebben hotels over de hele wereld en compliance is daarbij belangrijk. In Italië moet een factuur bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde technische specificaties en naar de overheid daar worden gestuurd. Na de controle sturen zij de factuur naar de juiste ontvanger. Als je dit niet doet krijg je een boete en daarnaast levert het problemen op tijdens audits. Tradeinterop verzorgt alle koppelingen met landspecifieke systemen en met Peppol. Dat maakt het voor ons heel makkelijk. We kunnen ook gewoon gebruik blijven maken van onze bestaande software. We verzenden niet alleen e-facturen, maar ontvangen ook steeds meer e-facturen van onze leveranciers. Dit levert ons veel tijdwinst op en we zien de werkdruk echt omlaag gaan.”

Henk van Koeverden, CEO bij tradeinterop: “Voor internationale organisaties is het best ingewikkeld om in ieder land compliant te zijn. De regels verschillen en het is niet in ieder land eenvoudig om alleen al technisch aangesloten te zijn op het vereiste netwerk. Voor citizenM halen wij deze obstakels weg. Juist door ook aan te sluiten op het Peppol-netwerk is het voor internationale klanten en leveranciers heel eenvoudig om e-facturen uit te wisselen met citizenM. citizenM kan facturen via hun eigen software blijven verzenden en ontvangen. Wij doen de rest.”

Over citizenM

citizenM heeft hotels over de hele wereld. Het is een lifestylemerk en een hybride hotel voor de moderne reiziger die op zoek is naar betaalbare luxe.

Meer weten?

Vragen uw internationale klanten ook om e-facturen? Lees dan dit blogartikel of bekijk onze oplossing ‘full-service e-factureren‘.

Gerelateerde berichten