Podcast: leveranciers onboarden op e-facturatie

Dit is alweer de vijfde aflevering van ‘De e-facturatie podcast’. Deze keer is onze gast Nick van den Berg, Project Consultant e-invoicing bij TriFinance. Vanuit zijn rol bij TriFinance helpt Nick Nederlandse organisaties met e-factureren en daarnaast houdt hij zich bezig met internationale wetgeving rondom e-facturatie.

Leveranciers onboarden: de praktijk

In deze aflevering staat centraal hoe je leveranciers meeneemt in een overstap naar e-facturatie. Nick en onze collega Jaap Jan Nienhuis delen hun ervaringen uit de praktijk. Bijvoorbeeld dat je het beste zo vroeg mogelijk met onboarding aan de slag kunt gaan. Nick vertelt: ‘Als je na de implementatie gaat onboarden, loop je tegen zaken aan die je misschien al tijdens de implementatie had kunnen regelen.’ Naast technische aspecten is het ook van groot belang dat de eigen organisatie wordt meegenomen bij de overstap op e-facturatie. In de podcast gaan Nick en Jaap Jan hier verder op in en lichten toe waarom dit bijdraagt aan een succesvolle onboarding van leveranciers.

E-facturatie verplichten of niet?

De meningen over of de overheid e-facturatie zou moeten verplichten liggen onder experts soms uiteen. Nick en Jaap Jan geven beiden hun visie op een verplichting en bespreken wat een verplichting zou betekenen voor het e-facturatielandschap.

Wat als de adoptie van e-facturatie achterblijft?

Ook wordt besproken welke aspecten het onboarden van leveranciers bemoeilijken. Jaap Jan geeft als voorbeeld: ‘Vaak worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van e-facturen. Leveranciers kunnen daar dan niet aan voldoen, waardoor de leverancier niet geonboard kan worden. De verwachtingen vanuit een organisatie zijn in dat geval te hoog en daardoor blijft de adoptie achter.’ Hoe ga je daar als organisatie mee om wat is er ervoor nodig om leveranciers succesvol te laten overstappen op e-facturatie?
 
Tot slot geeft Nick nog een waardevolle tip mee, die u zeker niet wilt missen. Beluister hier de nieuwe aflevering van ‘De e-facturatie podcast’. Klik hier voor een directe link naar Spotify.

Gerelateerde berichten