Via Peppol e-factureren met AutoDoc HSE

Als AutoDoc HSE gebruiker krijgt u vast ook steeds vaker de vraag of u een e-factuur kunt sturen. De meeste organisaties in Nederland maken voor het uitwisselen van e-facturen gebruik van Peppol.

Peppol is een internationaal netwerk dat het mogelijk maakt om op een gestandaardiseerde en veilige manier handelsdocumenten, zoals orders en facturen uit te wisselen. Niet alleen bedrijven, maar bijvoorbeeld ook de Rijksoverheid maakt gebruik van dit netwerk.

E-factureren via Peppol

E-factureren met AutoDoc HSE

AutoDoc HSE biedt de mogelijkheid om een e-factuur (UBL) te genereren en te versturen via e-mail. Om hier gebruik van te maken moet AutoDoc eerst juist worden ingesteld. Een IT-consultancy bedrijf als InControl kan dit voor u doen. Zij richten AutoDoc zo in dat deze automatisch een UBL bestand aanmaakt en verstuurt.
 
Omdat AutoDoc HSE niet is aangesloten op Peppol heeft u een serviceprovider als tradeinterop nodig. Bij tradeinterop kunt u uw e-facturen direct vanuit AutoDoc HSE via Peppol naar uw klant sturen. Het werkt als volgt:
1.       Maak een account aan bij tradeinterop
2.       Mail tradeinterop de lijst met klanten die u e-facturen wilt sturen en voor welk abonnement u kiest
3.       U ontvangt van tradeinterop de lijst met e-mailadressen die gekoppeld zijn aan uw klanten
4.       Start met het mailen van uw e-facturen
5.       Vervang het oude e-mailadressen in Exact door het nieuw aangeleverde adres. Gaat het om een grote hoeveelheid klanten, dan kan InControl u hierbij helpen.
 
Bij het aanmaken van uw account hebt u ook toegang gekregen tot het tradeinterop portaal. In het portaal vindt u een overzicht van de verzonden e-facturen en u kunt zien wat de verzendstatus per factuur is. In dit artikel leest u hier meer over.

Gerelateerde berichten