Joost Diepenmaat (Moneybird) te gast in ‘De e-facturatie podcast’

De tweede aflevering van ‘De e-facturatie podcast’ is vanaf nu te beluisteren. In deze aflevering is Joost Diepenmaat, Co-founder en COO bij Moneybird, te gast.

Samen met Martine Hauwert en Jaap Jan Nienhuis (e-facturatie expert bij tradeinterop), gaat Joost in gesprek over de rol van ERP- en boekhoudpakketten bij het ontstaan en de adoptie van Peppol.

Maak het gemakkelijk

“Frustratie is mijn beste inspiratie”, zegt Joost als hem gevraagd wordt naar het ontstaan van Moneybird. Tijdens het ondernemen liepen Joost en zijn mede-oprichter tegen administratieve frustraties aan. Zo ontstond het idee om het doen van de administratie zo gemakkelijk mogelijk te maken voor ondernemers. E-facturatie sluit goed aan bij dat doel. Dit is dan ook de reden dat Joost al in de begintijd van Simplerinvoicing (later Peppol) betrokken was bij het opzetten van dit netwerk. In deze podcast wordt besproken welke stappen er sindsdien gemaakt zijn en hoe Joost de toekomst van Peppol ziet.

Iedere organisatie over op Peppol

Moneybird was een van de eerste Nederlandse softwarepakketten die e-facturatie via Peppol heeft ingebouwd in hun software. Inmiddels e-factureren 35.000 ondernemers met Moneybird via Peppol. Benieuwd hoe ze dat gedaan hebben? Tijdens de podcast komt niet alleen aan bod hoe Moneybird Peppol heeft geïmplementeerd, maar ook hoe ze zoveel ondernemers enthousiast hebben gemaakt over het gebruik van Peppol.

De e-facturatie podcast - aflevering Moneybird

Toch is Peppol nog niet in ieder softwarepakket ingebouwd. Maar waarom eigenlijk niet? Jaap Jan en Joost bespreken de redenen hierachter. Ook gaan ze in op welke uitdagingen er liggen in de markt en wat ervoor nodig is om de adoptie van e-facturatie verder te vergroten, zodat straks iedere organisatie gebruik kan maken van de voordelen van e-facturatie.
 
Bent u benieuwd naar de nieuwste aflevering van ‘De e-facturatie podcast’? Beluister ‘m dan op deze pagina, direct op Spotify of via een andere podcast app.

Gerelateerde berichten