Uw ERP software aansluiten op Peppol

Vragen uw klanten om e-facturen en willen ze die aangeleverd hebben via Peppol? Sluit dan uw eigen ERP software aan op Peppol. In dit artikel lichten we toe waarom dat handig is en hoe u dat kunt doen.

Waarom mijn ERP software aansluiten op Peppol?

Het aantal organisaties dat leveranciers vraagt om een e-factuur neemt toe. Naast de Rijksoverheid vragen ook steeds meer decentrale overheden en bedrijven om e-facturen. Daarbij willen ze de e-factuur via een beveiligd kanaal als Peppol ontvangen. E-factureren via Peppol wordt langzaamaan steeds meer de standaard. Wellicht heeft u nu één of enkele klanten die hun facturen op deze wijze willen ontvangen, maar dit aantal zal zeker toenemen. Met een aansluiting op Peppol bent u klaar voor de toekomst en is het sturen van een e-factuur aan een nieuwe klant heel eenvoudig.

Aan wie kan ik e-facturen sturen via Peppol?

Als mkb’er is het niet altijd gemakkelijk om een groot bedrijf aan te spreken om zijn betaalgedrag. Er is echter wel een manier om de verwerking van uw factuur te versnellen en daarmee een kU kunt e-facturen sturen naar alle organisaties die zijn aangesloten op het netwerk. Peppol heeft een register dat verzenders kunnen raadplegen en als de ontvanger is aangesloten kan er automatisch een e-factuur worden gestuurd. In dit artikel kunt u hier meer over lezen.

Hoe moet ik mijn ERP software aansluiten op Peppol?

Een Peppol Access Point provider, zoals tradeinterop, kan u helpen bij het aansluiten van uw ERP software op Peppol. Uw Access Point provider zorgt ervoor dat het XML formaat dat uw software genereert wordt omgezet naar het formaat van Peppol. Daarnaast zorgt uw provider er bijvoorbeeld voor dat uw koppeling up-to-date blijft, zodat u daar zelf niet naar om hoeft te kijken. Meer hierover kunt u ook lezen in deze case study.

Wat is de doorlooptijd?

De doorlooptijd van een aansluiting hangt erg af van de wensen en de in de software aanwezige mogelijkheden. Wanneer u kiest voor de meest eenvoudige aansluiting dan kan het in een paar uur geregeld zijn. Vergt het traject meer afstemming en aanpassingen dan is de doorlooptijd over het algemeen een week of twee.

Wat zijn de kosten voor een aansluiting op Peppol?

Bij de meeste providers betaalt u een bedrag per transactie. Over het algemeen maakt het niet uit naar hoeveel verschillende klanten u e-facturen stuurt. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de bestaande software kan het zijn dat er implementatiekosten worden berekend. Wilt u weten wat de kosten van een aansluiting op Peppol voor uw organisatie zijn? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde berichten