Tradeinterop ontvangt ISAE 3402 Type II assurance rapport

Wanneer u als organisatie gaat uitbesteden, wilt u dat uw data goed beveiligd is en dat risico’s beheerst worden. Een control framework conform de ISAE 3402 richtlijnen geeft inzicht in deze processen. Tradeinterop heeft onlangs een ISAE 3402 Type II assurance rapport ontvangen. Dat betekent dat, niet alleen voldaan wordt aan de strikte richtlijnen, maar dat de beheersmaatregelen bij de verwerking van financiële transacties over een periode van een jaar ook echt effectief werken.

Voor klanten is het vaak moeilijk in te schatten hoe de informatiebeveiliging en bedrijfsprocessen van een dienstverlener geregeld zijn. Tradeinterop hecht er veel waarde aan om dit inzichtelijk te maken voor haar klanten. Een ISAE 3402 rapportage geeft deze duidelijkheid en de zekerheid dat de processen omtrent beveiliging, fraude en risicobeheersing goed georganiseerd zijn.

De audits van tradeinterop zijn wederom uitgevoerd door BDO Audit & Assurance B.V. Vorig jaar ontving tradeinterop al een ISAE 3402 Type I rapportage. De afgelopen periode is tradeinterop opnieuw ge-audit. Dit om aan te kunnen tonen dat de processen niet alleen voldoen aan de ISAE 3402 richtlijnen, maar dat de beheersmaatregelen ook effectief werken. Dit biedt nog meer zekerheid dat de processen niet alleen op orde zijn, maar dat de strikte richtlijnen ook worden nageleefd.

Gerelateerde berichten