Praktijkcase Isero: E-factureren met de DICO standaard

Op donderdag 23 maart vindt in Nijkerk het Ketenstandaard Congres plaats. In aanloop naar dit congres verscheen in Magazine de Keten een mooi interview met Isero en tradeinterop, waarin wordt ingegaan op e-factureren met de DICO standaard.

Isero is een gespecialiseerde ijzerwarengroothandel en dienstverlener met 66 vestigingen en ruim 800 medewerkers. Enkele jaren geleden kreeg Isero van klanten de vraag om e-facturen te sturen. Omdat Isero actief is in de bouw- en technieksector wilden hun klanten de facturen graag ontvangen in de DICO-standaard.

Wat is DICO?

DICO is een standaard die gebruikt wordt in de bouw- en technieksector. Het is net als Peppol-UBL en SETU een standaard om bijvoorbeeld facturen, productgegevens en orders uit te wisselen tussen klanten en leveranciers.

Ook UBL-facturen

Isero ontving inmiddels ook verzoeken om UBL-facturen via Peppol te versturen. Via het platform van tradeinterop worden de facturen van Isero geconverteerd naar het formaat dat de klant wenst. Is de ontvanger bijvoorbeeld niet actief binnen het DICO-domein en ontvangen ze hun e-facturen daarom liever via Peppol? Dan converteren wij de factuur naar het Peppol (UBL) formaat en leveren deze automatisch via het Peppol-netwerk af.

In het interview met Magazine de Keten vertelt Rikkert van Holsteijn, teamlead applicatie beheer bij Isero: “Op dit moment wordt twintig procent van onze omzet volledig digitaal gefactureerd. Vooral grote klanten hebben hun proces zo ingericht dat facturen, orders en pakbonnen allemaal via een digitaal proces verwerkt worden.”
 
Het hele interview met Magazine de Keten kunt u hier lezen. Uiteraard zijn wij ook aanwezig op het Ketenstandaard Congres op 23 maart. Wij ontmoeten u graag op stand 20 of bij de masterclass die collega Jaap Jan Nienhuis geeft over e-ordering en e-facturatie.

Aanmelden voor gratis deelname aan het congres kan hier.

Gerelateerde berichten