Exact geeft e-factureren enorme boost met Peppol koppeling van tradeinterop

Exact (de grootste leverancier van boekhoudsoftware in Nederland) biedt meer dan 300.000 Nederlandse bedrijven, waarvan de administratie in Exact Online wordt gedaan, de mogelijkheid om drempelloos te e-factureren via Peppol. Hiermee zet het bedrijf uit Delft e-factureren verder op de kaart.
 
Exact is de tweede grote softwareleverancier die aansluit op het netwerk van Peppol via het ‘Access Point as a Service’ platform van tradeinterop. Eerder is Moneybird al aangesloten. Dit zorgt ervoor dat een heel groot deel van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf eenvoudig kan e-factureren via het netwerk van Peppol. Extra handelingen voor de gebruikers behoren met deze koppeling tot het verleden. Zij kunnen automatisch vanuit Exact Online e-facturen ontvangen en binnenkort ook versturen.

Betere cashflow dankzij e-facturatie

E-factureren bespaart organisaties veel verwerkingstijd en zorgt ervoor dat facturen meteen correct in de boekhouding terecht komen. “Hoe meer organisaties gaan e-factureren, hoe beter het is voor de cashflow van ondernemend Nederland. Daar willen wij met deze stap graag een bijdrage aan leveren”, aldus Hessel Wellema van Exact.

Peppol Access Point as a Service

Zowel Exact als Moneybird maken voor de aansluiting op het netwerk van Peppol gebruik van het ‘Access Point as a Service’ platform van tradeinterop. “Met dit platform maken wij e-facturatie op een drempelloze manier toegankelijk voor iedere ondernemer in Nederland”, aldus Henk van Koeverden van tradeinterop. “Wij implementeren en beheren het Peppol Access Point voor softwareleveranciers. Daarnaast zorgen wij ervoor dat het altijd voldoet aan de meest actuele specificaties. Op die manier kunnen leveranciers als Exact en Moneybird zich focussen op hun core business.”

Over Exact

We leven in een wereld vol mogelijkheden, de uitdaging is om ze goed te benutten. Iedere beslissing beïnvloedt de toekomst van een onderneming.

Over tradeinterop

Tradeinterop helpt zzp, mkb, grote ondernemingen en softwareleveranciers bij het elektronisch uitwisselen van facturen en orders. Wij maken interactie tussen klanten en leveranciers simpel.

Lees meer over e-factureren met Peppol voor softwareleveranciers in dit whitepaper.

Gerelateerde berichten