E-factureren voor gemeenten: compliant in 1 dag

Vanaf april 2019 zijn gemeenten verplicht om elektronische facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Op dit moment zijn de meeste gemeenten nog niet gestart of bevinden zich in de oriënterende fase van het e-facturatie traject (bron: PIANOo). In dit artikel vertellen wij u meer over e-factureren voor gemeenten.

Gemeenten wachten af met de implementatie van e-facturatie

E-facturen kunnen ontvangen en verwerken is straks verplicht, maar toch zijn maar weinig gemeenten er nu al klaar voor. In de praktijk blijkt dat veel gemeenten afwachten wat hun softwareleverancier gaat doen, e-factureren niet hoog op de prioriteitenlijst hebben staan of meer tijd willen hebben om gedegen onderzoek te doen naar welke oplossing het beste past bij hun situatie.

Compliant in 1 dag

Tradeinterop helpt gemeenten om binnen 1 dag compliant te zijn met de Europese Norm. De huidige werkprocessen hoeven niet te worden aangepast. Wij zorgen ervoor dat de e-facturen die u ontvangt worden omgezet naar het formaat en kanaal dat u kunt verwerken.

Tijd voor verder onderzoek naar e-factureren

Deze oplossing biedt uw gemeente de tijd en de ruimte om gedegen onderzoek te doen naar wat e-factureren uw gemeente kan opleveren en hoe u dat het beste kunt implementeren. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

e-factureren overheid

Gerelateerde berichten