niet alleen compliant zijn, maar ook echt de voordelen benutten

E-facturatie voor decentrale overheden

E-facturen ontvangen

Sinds 18 april 2019 zijn alle decentrale overheden verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Gemeenten, waterschappen en provincies zijn vrij in de manier waarop ze dat doen. Dat wil zeggen dat u bijvoorbeeld zelf mag beslissen via welk kanaal uw organisatie een e-factuur wil ontvangen. Dat kan bijvoorbeeld Peppol en/of e-mail zijn.
 
Heeft u e-factureren geïmplementeerd en bent u helemaal klaar voor de grote stroom inkomende facturen die nu niet meer handmatig hoeven te worden verwerkt? Dan bent u goed op weg, maar uw leveranciers moeten hun facturen dan wel als e-factuur bij u aanleveren. Uw organisatie is namelijk wel verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken, maar uw leveranciers zijn niet verplicht om elektronische facturen aan te leveren. Een PDF per e-mail of een factuur per post volstaat ook nog steeds.
 
U kunt uw leveranciers wel activeren om e-facturen aan te leveren. Dat kan bijvoorbeeld door dit op te nemen in uw inkoopvoorwaarden en door uw leveranciers actief te ‘onboarden’.

De voordelen van e-factureren benutten

Business case

Wij helpen u met uw business case. Met de tradeinterop quickscan krijgt u meer inzicht in uw facturatieproces, de business case en potentiële besparingen.

Implementatie

Kunt u op het moment alleen e-facturen per e-mail ontvangen? Wij ondersteunen u bij het aansluiten van meerdere kanalen, zodat het voor uw leverancier eenvoudiger wordt om e-facturen aan te leveren.

Onboarding van leveranciers

Voor het echt succesvol maken van e-facturatie heeft u uw leveranciers nodig. Hoe meer e-facturen u ontvangt, hoe groter de voordelen voor uw organisatie zijn.

Wij helpen u uw leveranciers bij het e-factureren op een manier die bij hun organisatie past. Hier leest u meer over onboarding.