Het tradeinterop e-facturatieportaal

E-factureren aan Staatsbosbeheer

Eenvoudig e-factureren

E-facturatieportaal

Met ons e-facturatieportaal kunnen organisaties snel, eenvoudig en zonder kosten e-facturen maken en versturen naar Staatsbosbeheer. Nadat het account voor uw organisatie geactiveerd is, kunt u direct starten met e-factureren.

Wilt u uw e-facturen liever via Peppol of per e-mail aanleveren? Op deze pagina vindt u een overzicht van alle mogelijkheden.

Account activeren

Stap 1

Ga naar de website van het portaal: portal.tradeinterop.com en klik op de link ‘Wachtwoord vergeten’.

Stap 2

Gebruik voor het inloggen en bij het aanvragen van een wachtwoord het e-mailadres waarop u de e-mail van Staatsbosbeheer (over e-facturatie) heeft ontvangen.

Stap 3

Doorloop de overige stappen voor het aanmaken van het wachtwoord. Desgewenst vindt u op onze support website een stappenplan met de bijbehorende screenshots.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik een account op het portaal?
Heeft u een e-mail van tradeinterop ontvangen waarin staat dat u uw account kunt activeren, dan heeft Staatsbosbeheer al een account voor u aangemaakt. Heeft u deze mail niet ontvangen, dan kunt u bij Staatsbosbeheer aangeven dat u gebruik wilt maken van het portaal. Zij maken voor u een account aan. U kunt een account aanvragen door een mail te sturen naar efacturensupport@staatsbosbeheer.nl.

Hoe maak ik een factuur in het portaal?
In onderstaande video kunt u zien hoe u een e-factuur maakt. U kunt hiervoor ook de stappen volgen in dit artikel.
Let op: In het veld ‘klant ordernummer’ vult u het ordernummer of het kostenplaatsnummer in dat u van Staatsbosbeheer heeft ontvangen. Ordernummers beginnen altijd met 50 of 55, gevolgd door 6 cijfers en kostenplaatsnummers starten met BEC gevolgd door 3 cijfers, bijv. 50123456 of BEC019.

Hoe kan ik bijlagen toevoegen aan mijn factuur?

U kunt eenvoudig bijlagen toevoegen door deze in het bijlagen veld te slepen. U kunt bijlagen ook uploaden door op het bijlagen veld te klikken. Meer informatie hierover kunt u lezen in dit artikel.

Hoe weet ik of mijn factuur verzonden is?
In het portaal kunt u zien wat de status van uw factuur is. In dit artikel kunt u lezen waar u dit kunt bekijken. Hier kunt u tevens lezen hoe u een verzonden factuur kunt inzien of downloaden.

Waar kan ik betalingsherinneringen naartoe sturen?
Betalingsherinneringen kunt u sturen naar Staatsbosbeheer via digitale.facturen@staatsbosbeheer.nl.

Vragen over e-facturatie

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van het portaal?

Tot en met 15 oktober 2024 kunt u kosteloos e-facturen sturen aan Staatsbosbeheer.

Toelichting:
Opdrachtgever: Staatsbosbeheer
Opdrachtnemer: U als leverancier

Opdrachtgever neemt voor Opdrachtnemer de kosten van tradeinterop voor het verzenden van e-facturen aan Staatsbosbeheer voor haar rekening vanaf 01-05-2021 t/m 15-10-2024. Opdrachtgever zal dit proces dan evalueren en de kosten mogelijk voor een volgende periode voor haar rekening nemen.


Wilt u e-facturen sturen aan andere dan bovengenoemde organisaties, dan zijn daar kosten aan verbonden.

Toelichting:
Indien u via het portaal of via de e-mail koppeling ook e-facturen wilt versturen aan andere organisaties dan Staatsbosbeheer, dan zijn daar kosten aan verbonden. Meer informatie over de mogelijkheden en tarieven vindt u op deze pagina.