Logo ministerie VWS

E-factureren voor een duurzame en efficiënte factuurverwerking

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) en al haar onderdelen, stapt in 2019 volledig over op e-factureren. Door gebruik te maken van e-facturen reduceren we niet alleen de kosten van factuurverwerking, maar bereiken we ook dat facturen sneller verwerkt en betaald kunnen worden. De verwerking van papieren- en PDF facturen behoort vanaf dan tot het verleden.

Met deze wijziging geven wij invulling aan het beleid van de Rijksoverheid en de Rijksinkoopvoorwaarden (ARBIT, ARVODI en ARIV): rijksbreed geldt vanaf 1 januari 2017 een verplichting bij de leveranciers van de Rijksoverheid, om te factureren via een elektronische factuur (e-factuur). Een papieren of PDF factuur valt nadrukkelijk niet onder de definitie van e-factuur. In het beleid is opgenomen dat papieren facturen en PDF facturen die per mail aan ons worden verzonden op den duur niet meer in behandeling worden genomen. Deze ontvangt u dan retour.

Om u te helpen bij het elektronisch aanleveren van uw factuur, leest u hieronder alvast hoe uw organisatie straks eenvoudig kan beginnen met e-factureren. Hiervoor wordt u door tradeinterop benaderd. U wordt verzocht dus pas actie te ondernemen nadat u bent benaderd.

Selecteer hieronder het onderdeel waaraan u wilt factureren voor meer informatie.

Ministerie VWS e-factureren

Of u nu uw facturen maakt in een tekstverwerker, via uw boekhoudsoftware of in uw eigen financiële systeem, e-factureren aan het ministerie van VWS kan eenvoudig en snel.

SCP

Klik hier voor meer informatie over factureren aan het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Logo SCP
CBG-MEB

Klik hier voor meer informatie over factureren aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

cbg-meb logo
CIBG

Klik hier voor meer informatie over factureren aan het CIBG.

RIVM

Klik hier voor meer informatie over factureren aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

logo rivm
VWS kerndepartement (incl. IGJ)

Klik hier voor meer informatie over factureren aan het kerndepartement van VWS.

Logo ministerie VWS

Het ministerie van VWS werkt met het tradeinterop platform

Tradeinterop heeft een oplossing voor elke ondernemer: van de mkb’er die wil gaan e-factureren met één of twee klanten, tot de grote onderneming die meer grip wil op het order- en facturatieproces.

Een account aanmaken is eenvoudig en u kunt gelijk beginnen. In de meeste gevallen past tradeinterop in uw huidige facturatieproces.

Als u vragen hebt, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

=