ik gebruik een ander formaat e-factuur dan mijn klant/leverancier; hoe ga ik daar mee om?

Formaatconversie

Formaatverschillen zijn geen probleem met formaatconversie

Verschillende softwarepakketten ondersteunen verschillende formaten. Het kan zijn dat uw softwarepakket het ene formaat ondersteunt, maar uw klant of leverancier ondersteunt een iets ander formaat. Het direct uitwisselen van elektronische documenten leidt dan tot problemen.

Om toch makkelijk te kunnen e-factureren is formaatconversie nodig. Met formaatconversie wordt het ene elektronische formaat omzet in een ander elektronisch formaat. Hierdoor kunt u e-factureren in het formaat dat uw software ondersteunt en kan uw klant of leverancier e-factureren in het formaat dat zijn software ondersteunt. Dat maakt de samenwerking met uw klanten en leveranciers een stuk simpeler.

Welke formaten ondersteunt tradeinterop?

 • UBL 
  tradeinterop ondersteunt talloze varianten van het UBL formaat. Dit formaat wordt veel gebruikt in Nederland en is in de meeste software pakketten ingebouwd.

 • INSBOU 
  Wij ondersteunen ook verschillende formaten die gangbaar zijn in de bouw en installatie branche. Hierdoor kunt u ook elektronische facturen sturen en ontvangen in het INSBOU formaat.

 • HR-XML 
  Ook ondersteunen we verschillende factuurformaten die gebruikelijk zijn in de uitzendbranche. Hierdoor kunt u facturen in dit formaat verzenden en ontvangen.

 • SAP IDoc
  De software van SAP heeft een eigen formaat e-factuur, IDOC. Tradeinterop ondersteunt dit formaat native voor SAP gebruikers. Wilt u een e-factuur sturen van of naar SAP software, dan converteren wij een IDoc bijvoorbeeld van of naar UBL.

 • Anders 
  In dit overzicht staan de meest gebruikte formaten, maar we ondersteunen er veel meer. Staat uw formaat er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

formaatconversie e-facturatie

Kan uw software pakket elektronisch factureren?

 • Als uw software pakket een formaat ondersteunt dan kan het eenvoudig koppelen aan tradeinterop.

 • Vaak kunt u instellingen vinden onder de ‘verzendmethode’ op de klantenkaart of in de instellingen van uw financiële software.

 • Als u niet weet of uw software dit ondersteunt neem dan contact op met de helpdesk van uw software pakket.

 • Zie ook onze handleiding: uw softwarepakket instellen voor e-factureren.